HTML

MacVáltó

A blogon a kommersz dzsunkapécéről Mac-re történő váltásom történetét mesélem el.

Licenc

Creative Commons Licenc

2008.09.07. 15:48 nuff

MacVáltó blog elköltözik

Kedves olvasók,

a rövid élető blogom mától a MACváltoztam blogon folytatódik, egyesített erővel és lelkesedéssel folytatjuk reden87-tel a macre átállás történetének bemutatását. A meglévő postokat átmásoltam oda és ezentúl a friss postokat is ott keressétek.

üdv, nuff.

 


2008.09.04. 20:17 nuff

utána

Köszönjük megrendelésed!

Munkatársunk rövidesen megkeres, hogy egyeztessük az adatokat.

Megrendeltem az XMS-től. 24" iMac, 2.8GHz Intel Core 2 Duo procc, 4GB memória, 320GB winchester, 8x DL SuperDrive, ATI Radeon HD 2600 pro 256MB memóriával az akciós szériából, ráadásul az utolsó darab. Megrendelés után tényleg rövidesen felhívtak telefonon, ahol újra egyeztettük a vásárlás módját, idejét.
Körbenéztem előtte pár online Apple boltban, és ez tűnt az iMac-ek közül a best-buynak. Jó esetben pénteken tudok érte menni. Amint meglesz, készülnek unpacking és first use videók, képek.

Fura, hogy nem vagyok olyan izgatott, mint előtte. Tisztára eBay-ezős aukciózós érzés, hogy addig izgulok még meg nem van a cuccos, utána már nem is olyan érdekes.

1 komment


2008.09.02. 23:37 nuff

előtte

Jelenleg egy duálxeon paripát tolok 2GB rammal, és 1,5T wennyával, így a váltás színvonalban még nem is olyan drámai, de ha hozzávesszük, hogy szervervasról van szó, 550w-os táppal és 11 venti zajával, akkor már van honnét elindulni.

Oprendszernek gentoo linuxot használok, amire a munkám okán egyre kevesebb időm van odafigyelni, márpedig ez a disztró egy elég karbantartás igényes odafigyelős-mókolós fajta. Wintendót szerencsére csak a melós gépeket vagyok kényszerű használni -- ott, addig elmegy. A szükséges minimumtól nem használom többre.

Szólj hozzá!

Címkék: linux desktop about


2008.09.02. 23:35 nuff

öbáut

Eljött az idő, feltört az elhatározás: nekem Mac kell!

Kipróbált IT harcos új vizekre evez. Magamról: mióta az eszemet tudom, imádok gépzni, Linuxszal foglalkozni '98-ban kezdtem és kb 5 éve már az a desktop OS-em is. Munkám során Windózos kliensről adminolok sok Linuxos és Solarisos, kevés *BSD gépet, így majdnem minden alternatív desktop-like oprendszerrel találkoztam már.

Mac területen nem mozgok otthonoan, MacOS-t is csak egyszer használtam pár perc erejéig ami egy kis dzsunkapécére volt felhákkolva, így számomra mindenképpen érdekes és élvezetes lesz a Linuxos gányolástenger és a Windózos szopikasorozat után ezt is megismerni. (Tőlem szokatlan szokatlan módon) optimista és bizakodó vagyok. Kíváncsi vagyok, hogy egy igazi desktop-unix hogy működik, hogy épül fel, mi van a háttérben, mennyire hasonlít az addig megszokottakhoz.

Remélem mások számára is érdekes lehet, ahogy egy tényleg kezdő Mac-es felfedezi ezt az új világot, ahogy szubjektív párhuzamot von az addig ismert rendszereivel.

Szólj hozzá!

Címkék: about